Google'da Arama Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları

Google'da Arama Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları

Günlük hayatımızda yaşadığımız en ufak bir şeyi bile genellikle önce internetten yani Google'dan araştırıyoruz. Bu aramalarda daha kaliteli ve zengin sonuçlar elde edebilmeniz için birkaç arama terimi paylaşacağım sizlerle. Bu paylaştığım terimleri kullanarak eminim daha iyi sonuçlar elde edeceksinizdir.

1. Dosya İndirmek

Google üzerinden bir dosya inderecekseniz arama kısmına indireceğiniz içeriğin adını yazdıktan sonra filetype: PDF yazarsanız sizlere sadece pdf şeklinde indirebileceğiniz içerikleri gösterecektir. Örneğin ''Aziz Sancar filetype: PDF''

2. Site İçi Arama Yapmak

Bir site içerisinde bulunan sadece başlığında o kelimeyi içeren yazıları aramak için ''site:canuzunyol.com Blogger'' şeklinde arama yapabilirsiniz. canuzunyol.com Yazan yere arama yapmak istediğiniz sitenin adresini ve Blogger kısmında ise arayacağınız kelimeyi yazmanız yeterli.

3. Bir Kelimenin Anlamını Öğrenmek

Bir kelimenin anlamını öğrenmek istiyorsanız ''define:arkeolog'' şeklinde arama yapabilirsiniz. Arkeolog kısmına anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi yazmanız yeterli.

4. İstediğiniz Boyutta Görsel Aramak

Google görseller kısmından istediğiniz boyutta arama yapmak için aramak istediğiniz görselin adını yazıp imagesize:1920x1080 şeklinde arama yapabilirsiniz. Örneğin ''Galatasaray imagesize:1920x1080'' 1920x1080 kısmına aradığınız görselin boyutunu yazmanız gerekiyor.

5. Aramada Karşınıza Çıkmasını İstemediğiniz Siteleri Engellemek

Arama yaparken karşınıza çıkmasını istemediğiniz siteleri ''köpek videoları -youtube.com'' şeklinde arayabilirsiniz. youtube.com Yazan kısma karşınıza çıkmasını istemediğiniz sitenin adresini yazmanız yeterli olacaktır.

6. Belirli Bir Tarihte Yazı Aramak

Google'da arama yaparken belirli bir tarihte yazılmış yazıları ''tarih...tarih'' şeklinde arayabilirsiniz. Örneğin ''Oyun 2015...2020'' Oyun kelimesi yerine arama yapmak istediğiniz kelimeyi yazabilirsiniz.

Umarım işinize yarayan bir yazı olmuştur bu tür çok fazla arama terimleri var fakat ben daha çok işe yarayacağını düşündüklerimi derledim. Sizin de bildiğiniz terimler var ise yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

24 Yorumlar

  1. Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. Yazınızı okurken bir yandan da hepsini denedim ve öğrendim. Bilmiyordum, çok işime yaradı bu bilgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir içerik olmuş:)

    YanıtlaSil
  3. Bazı arama şekillerini bilmeme rağmen, bilmediklerim de çıktı :)) Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bildiklerimle birlikte bilmediklerimde varmış,bilgiler için emeğinize sağlık.. 😊

    YanıtlaSil
  5. Yazınızı begendim ilk madde deneme yapılmak üzere alındı teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Faydalı ipuçları olmuş, paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Çok faydalı olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Momentos senden bahsetmiş radyoda haberin var değil mi?
    Eğer yoksa RADYO MOMENTOS DA BUGÜN 📻 Linkinden bakabilirsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi farkettim hemen göz atıyorum teşekkürler :)

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Bu arada bana da beklerim uğra bi ara çay ikram edeyim ;)

      Sil
  10. farkında olmadan yaptığım ipucular :))

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski